Kenniscentrum suiker & voeding

Kenniscentrum suiker & voeding is als sinds 1969 het wetenschappelijk kenniscentrum op gebied van suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Naast gesprekspartner in (inter-)nationale overlegorganen en adviescolleges op het gebied van voedingsbeleid ondersteunt Kenniscentrum suiker & voeding wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van suiker en suikerhoudende producten op de (mond)gezondheid. Kenniscentrum suiker & voeding behartigt de belangen van de Nederlandse suikerindustrie. Kenniscentrum suiker & voeding wordt gefinancierd door Cosun Beet Company.

De kerntaken van Kenniscentrum suiker & voeding op voedingskundig vlak zijn onderzoek en communicatie.

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van suiker en suikerhoudende producten op de (mond)gezondheid van de mens staat bij Kenniscentrum suiker & voeding centraal. Kenniscentrum suiker & voeding ondersteunt en initieert onderzoeken met aandachtsgebieden als overgewicht, fysieke en mentale prestaties, mondgezondheid en sensorische aspecten.

Voor onderzoek wordt nauw samengewerkt met erkende onderzoeksinstellingen en universiteiten zoals Maastricht University, Wageningen University en UMC St Radboud en TNO Kwaliteit van Leven.

Communicatie

Kenniscentrum suiker & voeding geeft voorlichting over suiker in de breedste zin van het woord. De communicatie op voedingskundig vlak is met name gericht op voedingsprofessionals, beleidsmakers en intermediairs die zich beroepsmatig met voeding en gezondheid bezig houden en pers. De communicatie over de relevante onderzoeksresultaten, wetenschappelijke literatuur, position papers, factsheets, verschillende brochures en persberichten vindt plaats via deze digitale informatiemap. Kenniscentrum suiker & voeding werkt samen met een Wetenschappelijke Raad die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie. 

Daarnaast wordt informatie gegeven via een gratis online magazine 'Suiker in perspectief', workshops en expertmeetings.

Door het kennisniveau van de gezondheidsaspecten van suiker te verhogen, wil Kenniscentrum suiker & voeding een bijdrage leveren aan een gewogen maatschappelijke discussie over suiker in relatie tot voeding en (mond)gezondheid. Leidend daarin zijn de voedingsrichtlijnen van onafhankelijke instellingen zoals de Nederlandse Gezondheidsraad en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). Kenniscentrum suiker & voeding is van mening dat suiker past in een gevarieerd voedingspatroon, maar dat overconsumptie van suiker niet goed is. 

 


Burgemeester Lambooylaan 3
1217 LB  Hilversum

Tel. 035 - 543 34 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.kenniscentrumsuiker.nl

Wilt u op de hoogte blijven?
Schrijf u hier in.

Copyright 2022 - Kenniscentrum suiker & voeding