Workshop- en congresverslagen

Leefstijlverandering is de beste weg tegen diabetes RTG 2020

Steeds meer mensen krijgen op latere leeftijd te maken met diabetes type 2. Belangrijkste reden: de leefstijl van de patiënt. Dat viel te beluisteren op de vijfde rondetafelconferentie van Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) waar acht deskundigen met elkaar in gesprek gingen over oorzaken en oplossingen. Voeding Nu heeft een verslag over deze conferentie geschreven. Lees hier een samenvatting van dit verslag. 

Internationaal Symposium van de Diabetes en Voeding studiegroep 2019

Wat is de juiste hoeveelheid koolhydraten voor de behandeling van diabetes? Het was de centrale vraag op een van de debat-sessies tijdens het 37e Internationale Symposium over Diabetes en Voeding waar zo’n 135 (voedings)onderzoekers, artsen en specialisten bijeen kwamen voor hun jaarlijkse studiebijeenkomst. Er waren verschillende opvattingen over de gezondheidseffecten van koolhydraten en suikers op de gezondheid te beluisteren, maar er was ook veel consensus te horen. Lees hier het symposiumverslag.

Nascholing Koolhydraten en gewicht 2018

Weet jij wat de rol van koolhydraten in gezonde voeding is? Geef je cliënten advies wel of niet koolhydraatarm te eten? Na een introductie door Liesbeth Oerlemans zijn we samen met Prof.dr. Fred Brouns (Maastricht University) en Prof.dr. Lisbeth Mathus-Vliegen (AMC) in gegaan op vragen die met koolhydraten en gewicht te maken hebben.
Er kwamen diverse thema’s aan bod zoals soorten koolhydraten, functies van koolhydraten en verschillende populaire diëten.

Het grote suikerdebat 2017

‘Minder suiker betekent niet dat het probleem is opgelost. We moeten het over calorieën hebben.’ Dit geldt als één van de belangrijkste conclusies van het suikerdebat dat maandag 6 februari plaatsvond in Den Haag. Organisator Platform Suikers en Voeding bracht diverse experts in voeding en suiker samen om een maatschappelijke dialoog over de rol van suiker in voeding te starten.

Koolhydratencongres 2017

Op 28 september spraken negen deskundigen in Utrecht op het Koolhydratencongres 2017. Er waren 7 lezingen en een paneldiscussie. Thema’s waren onder andere (inter)nationale voedingsrichtlijnen, metabole effecten van koolhydraten, praktische richtlijnen en adviezen voor de diëtist.


Burgemeester Lambooylaan 3
1217 LB  Hilversum

Tel. 035 - 543 34 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.kenniscentrumsuiker.nl

Wilt u op de hoogte blijven?
Schrijf u hier in.

Copyright 2022 - Kenniscentrum suiker & voeding